43-3 Tesla i Ajnštajnovi. Srbi i Zidari praroditelji rata zvezda i moderne nauke

Teslina tehnologija i Ajnštajnova nauka se razvijaju pod velom vojne tajne. Hiljade gigavata (= 1.000.000.000 kW =  hiljadu miliona mikro talasnih peći) elektricne energije je potrebno za rat zvezda, pa se takvi izvori energije tajno razvijaju u razvijenim državama. Naprimer HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) project na Aljasci je snage 100 GW (gigavat). Tesla, Srbin po nacionalnosti i slobodni zidar (1856 – 1943); Mileva Marić – Ajnštajn, Srpkinja (1875 – 1948) i Albert Ajnštajn, slobodni zidar (1879 – 1955) su postavili principe rata zvezda i atomske energije. Milutin Milanković, Srbin i takođe slobodni zidar (1879 – 1958) je pokazao da klimatske promene imaju cikluse 100.000, 41.000 i 23.000 godina. Isak Njutn, slobodni zidar univerzalnim zakonom gravitacije donosi nauku Astronomije. Kralj Hiram gradi hram kralja Solomona deset vekove pre Hrista; obojica slobodni zidari. Hiram je bio poslovni čovek koji je znao da zida kamene kuce na zadovoljstvo kupaca. Feničani su gradili velike kamene objekte još u bronzanom dobu, a kasnije su razvili model javnih zgrada u stilu poznatom kao Bithieleni. Tipični za feničansku arhitekturu su stubovi Boaz i Jakin, sa leve i desne strane od ulaza u hram. Zadivljujuće je kako je Hiram rešio problem snabdevanja veštačkog ostrva pijaćom vodom. Na izlazu slatke vode u more postavio je zahvat i kožnim cevima razvodi vodu do korisnika. Sistem je radio devet vekova.

Zidari su znali nauku zidanja u kamenu pre 9.000 godina; more je bilo autoput za transport i do 1.700 tona kamenih blokova; jer je transport kroz šume bio nemoguć.

Nisam istoričar. Usput navodim da su 2018. godine A. Gajić i S. Pejović objavili knjigu “Pravila za analzu hidrauličnih prelaznih procesa – Uputstva za projektante i proizvodjače – Preporuke za investitore i menadžere” (The Rules for Hydraulic Transient Design Analysis – Guide for Designers and Manufacturers – Recommendations for Investors and Managers). Novo izdanje će imati naslov “Bezbednost Rata zvezda i Mehanike fluida – Uputstva za projektante i proizvodjače – Prepo-ruke za investitore i menadžere” (Star War and Fluid Mechanics Safety…). Rat zvezda uključuje i zaustavlja elektrane koje daju hijade gigavata. Ta ogromna energija topi sve u svemiru i zagreva fluid oko zemlje. Kolaps naše planete bio bi neizbežan čak i za one koji se kriju u podzemnim bunkerima.

Autor: Stanislav Pejović

  • Slobodni zidar, Mississauga Lodge 524.
  • Slobodni zidar 32 stepen Scottish Rite of Canada.
  • Professor Mašinskog Fakulteta u Beogradu, u penziji.
  • Gostujući profesor Univerziteta u Singapuru.
  • Naučno istrazivački rad i honorarno držao nastavu na univerzitetima:   Prirodno matematički fakultet u Beogradu, Univerzitet u Torontu, Kanada, Ryerson univerzitet u Torontu, Kanada,Univerziteti u Sarajevu, Skoplju, Podgorici, Nišu…
  • Energoprojekt Beograd: inženjer i savetnik.
  • Glavni hidro mašinski projektana Reverzibilne elektrane Bajina Bašta i projektant mnogih hidroelektrana i hidropostrojenja.
  • Elektro privreda Srbije i JUGEL: revident projekata, primopredajna ispitivana.
  • Rukovodioc kamisije za prijem opreme na Đerdapu 2.
  • Objavio 4 knjige na engleskom jeziku. Objavio preko 200 radova. Citiran u preko 300 radova.