52-2 U susret obeležavanja datuma rođenja Brata Đorđa Vajferta (Komentar na izlaganje brata Dušana P.)

S bratskom pažnjom sam slušao izlaganje na onlajn-zum platformi, i s velikim zadovolјstvom ga naknadno pročitao. Šta reći?

Rad inforniše-sugeriše-promoviše osnovne principe Slobodnog zidarstva. S druge strane, slikovito rečeno: lјubav, kašalј i siromaštvo su tri odrednice čovečjeg karaktera, i, iste se ne mogu “sakriti”, ni: u rukavicama-kecelјi-lenti Slobodnog Zidara. Na taj način, i ako, ne eksplicitno, već kroz alegoriju ovde se, bogatstvo duhovnih vrednosti i lјubavi, uzdižu na najviši “stepen” slobodnozidarske prepoznatlјivosti.

Zublјe, koja mu osvetlјava put ka Svetlosti-Istoku. Bogatstvo duhovnih vrednosti i lјubavi su najpouzdaniji garant i dokaz Velikom Arhitekti Svemira, da smo pristupili Bratskom Lancu, ne očekujući bilo kakvu materijalnu, statusnu korist, već sa želјom da klešemo neobrađeni kamen, do polaska na Večni Istok, sa jednim, univerzalim cilјem: izgradnjom što humanijeg društva – Hrama nad hramovima iz kojeg se dužinom Brstskog Lanca, širi lјubav i sloga…

Taj Hram gradile su brojne generacije Slobodnih Zidara, među kojima je i naš Brat Đorđe Vajfert čije ime nosi i naša Poštovana Loža. Nama njegovim sledbenicima ne ostaje ništa drugo, nego da s osloncem, na Mudrost, Snagu i Lepotu vodimo gradnju Hrama lјubavi-čovečnosti koji ćemo ostaviti kao duhovno bogatstvo, budućim, generacijama Slobodnih Zidara.

Na kraju, ali ne i po važnosti.

Brat Dušan P. nije ovu Instrukciju: “Život Slobodnog Zidara između božanskog i profanog”, slučajno, napisao, baš za ovaj naš februarski Ritualni rad na onlajn platformi.

Razloga za to ima više.

Pored ostalih, klјučni je taj, što je 12. februar, rođendan našeg Brata Đorđa Vajferta (Velikog Majstora i Grand komandera).

Zaklјučiću, Instrukcija Brata Dušana je s poukom i porukom!

“Neka Veliki Arhitekta Svemira dozvoli, da naša gradnja uspe.”

Poštovana Braćo, ako se slažete: ocenite-procenite, da ovaj moj osvrt, predstavlјa, svojevrsni Pogovor-Prikaz Instrukcije Brata Dušana pa ga objavite.

PL „ĐORĐE VAJFERT“
Pod zaštitom VNLS
Na Orijentu Beograd
12.02.6021:.G:.I:.S:.
Brat S.Ć. MKU