58-5 Pozdrav braći iz Kragujevca…

Nadam se da neće zvučati akademski neodmereno, Slobodnozidarski ishitreno, ili, pak, dodvornički/neiskreno, ako kažem da je večerašnji rad/Agape svečana trpeza organizovana povodom proslave 10-ce postojanja ove PL”KM” svojevrsni sadržajno osmišljen Slobodnozidarski događaj.

Događaj koji : znači -zrači.

S poukom – porukom.

Informiše-sugeriše-promoviše rad Slobodnih Zidara u prostoru i vremenu.

S posebnim osvrtom na razvoj Slobodnog Zidarstva u Kragujevcu, staroj prestonici Srbije/gradu u kojem je kroz ozračje Liceja začet Univerzitet Srbije.

Gradu, kolevci vojne industrije poznatom diiljem regiona i na globalnoj mapi sveta.

Gradu automobilske industrije – “Zastavi” ispred čije kapije se na jarbolu viorilo 78.zastava, zemalja, u koje je izvozila automobile.

I da ne dužim.

S pozivom na onu Njegoševu: pokoljenja djela sude…i, J.J.Zmaja: gde ja stadoh ti produži…nadam se da će generacije Slobodnih Zidara koje dolaze/naši potomci, znati/hteti/umeti da cene rad svojih predaka, i, da nastave s Gradnjom još humanijeg Hrama čovečnosti.

Slobodni Zidari/preci koji su se preselili na Večni Istok, nisu “umrli” dok ih se sećaju Slobodni Zidari, njihovi, potomci…

Neka Mudrost vodi našu Gradnju, neka je Snaga izvede – Lepota upotpuni.

Na kraju, ali, ne i po važnosti, ja tvoj Brat, koji je svedok tvoje Gradnje u PL”KM” od unošenja Svetla, do danas, kada kao MUVM VNLS Srbije, i privi ČS PL”KM” zajedno sa Starešinstvom/Braćom iz ove PL, i cele Obedijencije i VSS na čelu sa VMS Grand komanderom Bratom Draganom Đurićem, obeležavate 10-cu postojanja PL”KM”, bratski vam se zahvaljujem na gostoprimstvu.

Brat, S. Ć. O. M.K.U. PL”ĐV”
“Večiti učenik škole života”